Köszöntő

Kedves Fesztiválozó!

Örömmel köszöntünk a 2016. évi Lágymányosi Eötvös Napok honlapján!

A LEN-t először 2004-ben rendeztük meg, és évről- évre igyekszünk az igényeknek megfelelően bővíteni, színvonalasabbá és még emlékezetesebbé tenni. A most tizenkettedik alkalommal megrendezett LEN az évek során Budapest legnépszerűbb ingyenes egyetemi fesztiváljává nőtte ki magát.

A LEN idén is szeretettel várja az ELTE Lágymányosi Campus hallgatóit, és mindenki mást - egyetemistákat és nem egyetemistákat, fiatalokat és időseket, egyedülállókat és családosokat, hiszen a LEN mindenkié.

Reméljük ezen honlap segít majd abban, hogy a fesztivál ideje alatt megtaláld a számodra legjobb és leghasznosabb kikapcsolódási lehetőségeket.

Legyen a Tiéd is, találkozzunk az idei négynapos fesztiválon, május 3-a és 7-e között, az ELTE Lágymányosi Kampuszán!

Jó szórakozást, és kellemes időtöltést kívánunk a LEN főszervezői nevében:
Zák András, ELTE IK HÖK elnök
Takáts Réka, ELTE TáTK HÖK elnök
Hoksza Zsolt, ELTE TTK HÖK elnök
Kiss Edina, ELTE Hallgatói Önkormányzat elnök

A rendezvény fővédnökei: Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora, Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellára és Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere


Program bontás


Kiemelt fellépők

Firkin

Péntek nap - 21:50

Az őrült ír zenekart 2008 nyarán alapította Péter János fuvolás. Azzal a nem titkolt szándékkal állt össze ez a kitűnő képességű csapat, hogy lazítson, kikapcsoljon, megpörgessen, energiával és jókedvvel töltsön fel minden járókelőt. A sokak által már ismert ír nóták, mint például a Whiskey in the Jar, Wild Rover a FIRKIN előadásában friss, dinamikus ízt kapnak.

Metzker Viktória

Szerda nap - 0:30

Metzker Viktória modellként kezdte karrierjét, és nem is akárhogy: Magyarországon túl külföldön is osztatlan sikert aratott, címlapra került neves londoni és párizsi magazinokban. Mára modellből DJ-vé avanzsált, és ezt a szakmát is a legjobbaktól tanulta!

Soerii & Poolek

Szerda nap - 22:30

Két furcsa fickó, műanyag “LEGO-parókában”. Ismerős? Igen, ők a Soerii és Poolek! A formációt 2008-ban alapították, majd 2010-ben jött ki első albumuk, az Elton John. Dalaikat az egyszerű, könnyen megjegyezhető szöveg, a megkapó dallam miatt azóta is mindenki imádja, ha egy buliban felcsendül a “Brutális nyár” vagy a “Baby”, egész biztosan a táncparkettre perdül a nagyika is!Civil Falu

ELTE TTK HÖK Kémia Szakterület

A Kémia Szakterületi Csoport egy hallgatókból álló szervezet, akik napi szinten kiveszik a részüket a hallgatói közélet megszervezésében.  Segíti a Szakterületi Bizottság (SzaB) és a szakterületi koordinátor munkáját, ezáltal fontos szerepet vállal a szakterületet érintő programok lebonyolításában és döntések meghozatalában.

ELTE TTK HÖK Kémia Szakterület logo

ELTE TTK HÖK Földrajz- és Földtudományi Szakterület

A Földrajz- és Földtudományi Szakterület hallgatói érdekképviseleti tömörülése a Hallgatói Önkormányzaton belül.

ELTE TTK HÖK Földrajz- és Földtudományi Szakterület logo

Magyar Crokinole Szövetség

2013-ban alakult meg szövetség, melynek legfontosabb célja, hogy ez a nagyszerű játék Magyarországon is meghonosodjon és népszerűvé váljon. Idén kerül megrendezésre a II. páros és a IV. egyéni Magyar Bajnokság.

Magyar Crokinole Szövetség logo

Faninfo & Meló-Diák

A Faninfo egy programinformációs oldal, amelynek célja a emberek - kiemelten a fiatalok - informálása a különböző szórakozási, szabadidős, sport és kulturális programlehetőségekről. A rendezvényen a látogatókat megmozgatják, aktivizálják (szórakozhatnak) vagy többféle módon informálódhatnak a karrierépítéssel, munkavállalással, gyakornoki programokkal kapcsolatban, pszichológiai teszteket tölthetnek ki, stb.

Faninfo & Meló-Diák logo

ELTE TTK HÖK Matematika Szakterületi Csoport

Az ELTE TTK HÖK-nek a kar hallgatóinak érdekképviselete mellett a közösségi élet szervezése, szórakozási lehetőségek megteremtése is célja. Ennek egy része, a MATSZACS (Matematika Szakterületi Csoport), kifejezettem a matekos hallgatókból álló csoport mely évek óta minden alkalommal egy szórakoztató, könnyed kikapcsolódást nyújtó Logikai sátrat szervez a LEN Civil falujában.  

ELTE TTK HÖK Matematika Szakterületi Csoport logo

Amnesty International Magyarország

Az Amnesty International (AI) több mint 7 millió ember globális mozgalma. Olyan embereké, akik mind kiállnak az igazságtalanságok ellen. Egy olyan világért kampányolunk, ahol mindenki jogai érvényesülnek. Olyan emberek támogatnak minket, mint te. Mindenfajta politikai ideológiától, gazdasági vagy vallásos érdekektől függetlenek vagyunk. Egy kormány sem mentesülhet a megfigyelésünk alól. Egy eset sem reménytelen.

Amnesty International Magyarország logo

ELTE Kortárs Segítő Csoport

Az ELTE Kortárs Segítő Csoport egy pszichológushallgatókból álló önkéntes csoport, mely az egyetem Életvezetési- és Diáktanácsadó partnerszervezeteként működik. Többféle szolgáltatásunknak egy közös célja van: megkönnyíteni a hallgatótársaink életét. Ez egy folyton fejlődő közösség, ahol egymás képzésén keresztül és szakmai továbbképzéseken át együtt teszünk azért, hogy a kortársainknak is segíteni tudjunk.

ELTE Kortárs Segítő Csoport logo

TátKontúr

A TátKontúr az ELTE Társadalomtudományi Karának havonta több száz példányszámban megjelenő lapja. A nyomtatott formátumon felül rendelkezünk weblappal is, ahol visszamenőleg elolvashatóak cikkeink, melyek elsősorban a társadalomtudományokhoz kapcsolódó kérdésekre igyekeznek reflektálni. Az újság az elmúlt években több díjat is nyert.

TátKontúr logo

IK HÖK – INFHA

Az ELTE IK Hallgatói Önkormányzata és az Informatikus Hallgatók Alapítványa az eddigi években is megjelent a LEN-en elsöprő sikert aratva. Kellemes, családias hangulatot tudtak teremteni a látogatóknak az utólagos értékelések alapján. Társasjátékokkal, nyereményjátékokkal, versenyekkel várják a látogatókat.

IK HÖK – INFHA logo

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

Alapítványunk 1993-ban azzal a céllal jött létre, hogy a magyarországi emlőrákkutatást, gyógyítást fejlessze, összefogja a témával foglalkozó szakembereket és keresse a nemzetközi együttműködési lehetőségeket, a gyógyítás előmozdítása érdekében.

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány logo

ELTE HÖK Esélyegyenlőségi Bizottság

Az ELTE esélyegyenlőségi ügyeivel foglalkozó bizottság, melynek célja a hallgatók szociális érzékenyítése, valamint a speciális szükségletű hallgatók érdekeinek képviselete, támogatása. Fontosnak tartjuk az ELTE hallgatóinak szociális érzékenységét, valamint az esélyegyenlőség témaköreinek bemutatását. Elengedhetetlennek tartjuk az interaktív programokat, mint például a Fogyatékosügyi Központ bemutatása, a fogyatékkal élők, az LMBTQ témájának körbejárása.

ELTE HÖK Esélyegyenlőségi Bizottság logo

ESN ELTE

Az ESN ELTE az ELTE-re érkező nemzetközi hallgatók szociális és kulturális integrációjával foglalkozik, amelyet a mentorrendszerükön, és különböző programok szervezésén keresztül valósítják meg. Fontosnak tartják ezen kívül az egyetemi légkör nemzetközibbé tételét is, és a magyar hallgatók érdeklődésének felkeltését az interkulturalitás, és a mobilitási lehetőségek irányába.

ESN ELTE logo

AIESEC

Az AIESEC a világ legnagyobb nemzetközi hallgatói szervezete, több mint 120 országban létezik már, és a fő profiljuk a vezetőképzés, melyet azoknak, akik nem a szervezet tagjai, úgy próbálják megadni, hogy lehetőséget biztosítanak a magyar fiataloknak, hogy 6-8 hetet töltsenek külföldön egy önkéntes program keretein belül, melyek jelenleg az ENSZ által meghatározott 17 Globális célra épülnek.

AIESEC logo

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete ELTE Helyi Bizottság (Mafihe EHB)

A Mafihe EHB az ELTE fizikushallgatóinak szervez tudományos, kulturális és közösségi programokat rendszeresen. A BYMS egy nemzetközi szervezet tagja, amely főleg tudománynépszerűsítő programokat szervez nem csak fizikushallgatóknak, hanem minden fizika iránt érdeklődőnek.

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete ELTE Helyi Bizottság (Mafihe EHB) logo

Kritikai- és Élménypedagógia Műhely

A KÉM egy alulról szerveződő, hallgatói mozgalom. Céljuk, hogy segítsék a tanárképzés társadalomköz(el)ivé válását. https://www.facebook.com/kemcsoport

Kritikai- és Élménypedagógia Műhely logo

ELTE Szolgáltató Központ, ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ

Kollégiumi Szolgáltató Központ: Központunk olyan infrastruktúrát biztosít, amely lehetővé teszi a nem budapesti fiatalok számára, hogy a távolság ne befolyásolhassa döntésüket abban, kik akarnak lenni. A Szolgáltató Központ gondozza, felügyeli a hallgatói és dolgozói szolgáltatásokat, ösztönzi és szervezi a hallgatói és a dolgozói szabadidősportot.

ELTE Szolgáltató Központ, ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ logo

ELTE TTK Hallgatói Alapítvány

Az Alapítványt az ELTE TTK HÖK Küldöttgyűlése, 1990. november 20-án alapította, a bíróság pedig 1991. január 7-én hivatalosan is bejegyezte. Ezzel az ország egyik legrégebbi civil szervezete. Az Alapítvány legfőbb szabályzatában, az Alapító okiratban megjelölt alapítványi célunk: Az ELTE Lágymányosi Campusára járó hallgatóinak szakmai és egyéb közösségi tevékenységének támogatása.

ELTE TTK Hallgatói Alapítvány logo

ELTE Együtt a Környezettudatos Szemléletért

Ez a kezdeményezés 2008 nyarán kezdődött el. Célja az aktív környezetvédelem, mely önkéntesek hálózatán alapul és az egyes emberekhez szeretne eljutni üzenetével, ami az egyéni felelősségvállalás és környezettudatos életmód alkalmazása a mindennapokban.

ELTE Együtt a Környezettudatos Szemléletért logo

Sport és kultúra

Kultúra

Kedves LEN-ezők!

Ahogy ígértük kulturális programmal is készülünk nektek, Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal főigazgatója tart előadást minden érdeklődőnek május 6-án 17:00-tól, az Északi épület TáTK-s Kari Tanácsteremében (0.100C). Előadása címe: 5 lépés a tökéletes startup ökoszisztémához.

Vendégünk lesz még a Design Terminal egyik mentor vállalkozás csapata a FUTI. A FUTI projekt célja egy újrahasznosított műanyagból készülő, energiatermelő térburkoló rendszer kifejlesztése. A FUTI fejlesztőcsapatának alapvető célja az urbánus környezetben élők életminőségének javítását célzó termékek fejlesztése, ilyen ötlet maga a FUTI platform is.

Izgalmasan hangzik, szerintünk nem érdemes kihagyni!

http://www.designterminal.hu | http://www.facebook.com/designterminal | http://www.futi.eu


Dunai Regatta

Melyik egyetemnek van a legjobb csapata? Na és a leghangosabb szurkolótábora?

Május 7-én lezárják a budai rakpartot, hogy igazi fesztiváli hangulatban biztathasd egyetemünk evezős és sárkányhajós bajnokait.

Tartozz Te is az ELTE szurkolótáborához és bizonyítsd be, hogy Mi vagyunkk a legjobbak!

A Dunai Regattán a felejthetetlen szurkolás-élmény mellett Oxford-Cambridge összecsapás, csapat- és extrém sportok, valamint esti koncertek és hatalmas buli vár Rád!

http://www.dunairegatta.hu | http://www.facebook.com/dunairegatta


5vös5km

Az 5vös5km futóverseny az egyik legnagyobb hagyományokkal bíró felsőoktatási Sport megmérettetés. Immáron 16 éve indult útjának a sorozat, melyet minden évben kétszer (ősszel és tavasszal) rendezünk meg.

Az idei évben 30. alkalommal megrendezésre kerülő verseny a budapesti egyetemi-főiskolai futóprogramok közül az egyik legnépszerűbb, legnagyobb hagyományokkal bíró tömegsport rendezvénye, valamint az ELTE legnagyobb sportprogramja.

A verseny helyszíne: Budapest, XI. ker. Pázmány Péter sétány (ELTE Lágymányosi tömb, Duna felőli parkoló).

Rajt: 17:05-kor az Északi és a Déli épület között a lezárt parkolóból.

A tucatnyi év tapasztalatával felvérteződő futóverseny ezúttal sem válik tucat versennyé, így a Lágymányosi Eötvös Napok részeként sokszínű programok várják a mozgásra vágyókat.

Futócipőket izzítsátok, ismét egy hatalmas élmény vár Rátok!


Véradás

Idén is lehetőség lesz a Magyar Vöröskereszt sátrában vért adni.

Mindenkit várunk szeretettel aki szeretne vért, vagyis esélyt adni!

A sátor szerdán (május 4-én) 10:00-17:00 között várja az önkénteseket a két épület között (rossz idő esetén az Északi épületben, a Harmónia Terem és a Gömb Aula között).

Ne feledjétek, hogy a véradáshoz szükséges egy fényképes igazolvány, valamint a TAJ kártyát és a lakcímkártyát is vinni kell.Támogatóink